N Y H E D E R

NYHEDER

03 | 2021

Byggetilladelse til rækkehuse i Hornslet


På kanten mellem by, land og skov opføres 6 attraktive og familievenlige boliger. Boligbebyggelsen vil med sin centrale placering appellere til et bredt publikum og vil dermed kunne være med til at styrke Hornslet som et godt sted at bosætte sig for både aktive børnefamilier og seniorer.


Boligbebyggelsen er disponeret som 2 separate rækkehusklynger med forskudte boligenheder i 1½ plan med vognly, depot og plads til gæsteparkering.

De enkelte rækkehusboliger får gode lys- og solforhold i både for- og baghave samt fine landskabskig fra den sydvestvendte altan. Rækkehusene er tilpasset den eksisterende skala og tæthed i det omkringliggende boligområde ved Tingvej.


Læs mere om projektet her >

03 | 2021

1. præmie - Søholt Springhal, Brøndby Strand


Arkitektfirmaet Faber & Have er glade og stolte af, at have vundet konkurrencen om den ny springhal ved Søholthallen, Brøndby Strand.


Den ny springhal bliver samlet på 1.184 m2 og indeholder i stueplan en 717 m2 springgymnastikhal, 100 m2 depoter samt tilhørende foyer, møde- og klublokale, garderober, køkken og toiletfaciliteter.
På 1. salen etableres en opholds- og udsigtslounge, møderum, teknikrum og adgang til motorikmiljø.

Springhallen sammenbygges med den eksisterende Søholthal. Brøndby Strands Gymnastikforening får hermed muligheden for at benytte begge haller samtidigt til eksempelvis springgymnastik og rytmisk dans. I dagtimerne vil springhallen sammen med et bygningsintegreret motorikmiljø også øge kvaliteten af idrætsundervisningen på de nærliggende skoler og børneinstitutioner samt være udfordrende for børn i alle aldre samt skabe glæde og lyst til bevægelse.


Projektteamet består yderligere af totalentreprenør Halbyg og ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen. Bygherre er Brøndby Kommune og bygherrerådgiver er Rambøll.

Læs mere om projektet her >

02 | 2021

1. spadestik - Ny Politistation Silkeborg

Mandag den 1. februar blev de første spadestik taget til den nye Politistation i Silkeborg, som flytter lokalpolitiet fra den nuværende centrale placering på Christian 8. Vej til Lillehøjvej i det nordlige Silkeborg.

På grund af den alvorlige situation med COVID-19 var det ikke muligt at samles til et festligt arrangement, men dagen blev alligevel markeret ved fremmøde af Thomas Kehren fra Bygningsstyrelsen, Politidirektør Helle Kyndesen fra Midt- og Vestjyllands Politi og Martin Tofthøj Jensen fra entreprenørfirmaet K. G. Hansen & Sønner.


Silkeborgs nye politistation forventes at blive taget i brug i foråret 2022.

Midt- og Vestjyllands Politi har produceret en film fra selve dagen, som fortæller lidt mere om projektet.

Filmen kan ses her >
Læs mere om projektet her >

09 | 2020

 

1. præmie - Ny Politistation Silkeborg

 

Arkitektfirmaet Faber & Have er utroligt stolte af, at vi i et projektsamarbejde med ERIK Arkitekter har vundet konkurrencen om Ny Politistation Silkeborg.

 

Politistationen opføres på en 4.000 m2 ny lokation ved Lillehøjvej og består af 1.560 m2 hovedbygning, 674 m2 kælder samt 1.207 m2 internt gårdareal med bl.a. garageanlæg, depoter og vognsluse.

 

Hovedgrebet kan ses som en sammenhængende base og perimetermur i mørk tegl og i én etages højde, som indrammer stueetagen og den interne politigård. Ovenpå teglbasen placeres en toetagers bygning i glas og aluminium således, at bygningen manifesterer sig karakterfuldt og synligt i konteksten.

 

Vi glæder os til at komme i gang med projekteringen og det videre projektsamarbejde med ERIK Arkitekter, Norconsult og K.G. Hansen & Sønner.

 

Læs mere om projektet her >


09 | 2020


Arkitektfirmaet Faber & Have styrker teamet

 

Det er med stor glæde, at Arkitektfirmaet Faber & Have byder velkommen til Arkitekt MAA Rasmus Emil Jensen, der er indtrådt den 1. september 2020 som medejer og ligeværdig partner.

 

Rasmus er fagligt velfunderet med en baggrund som både tømrer, bygningskonstruktør og arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus. Herudover har Rasmus bl.a. fungeret som  byggeleder i entreprenørvirksomheden Hoffmann, hvorfor han har stor indsigt i mange af byggeriets processer såvel i teori som i praksis.

 

Vi glæder os til i fællesskab, at tage fat på fremtiden og de kommende spændende projekter.

Rasmus Emil Jensen

05 | 2020


Rejsegilde - Frelloskolen

Fredag den 29. maj blev der afholdt rejsegilde på Frelloskolen på Ortenvej i Varde, og her benyttede bl.a. borgmester Erik Buhl, udvalgsformand Peder Foldager og skoleleder Morten Møller Jensen muligheden for at fortælle lidt om den kommende skole og den positive proces omkring byggeriet.

Frelloskolen skal være ny skole for ca. 900 elever fra 0. til 9. årgang. For 4-9. klasse findes der ingen faste klasselokaler, men derimod faglokaler til alle fag. Disse specialdesignede faglokaler skaber rammen om et spændende og inspirerende læringsmiljø.

Opførelsen af Frelloskolen er en del af den nye skolestruktur i Varde Kommune, hvor man går fra tre til to skoler i Varde by. Frelloskolen får to tredjedele af de elever, der i øjeblikket går på Sct. Jacobi Skole samt alle elever fra Brorsonskolen.


Se Varde Kommunes film på facebook her > 

Læs mere om projektet her >

11 | 2019


Rejsegilde - Børnenes Friskole

 

Fredag d. 15. november blev der afholdt rejsegilde på udvidelsen af Børnenes Friskole i Risskov. De dygtige håndværkere blev traditionen tro fejret for deres flotte indsats med taler og traktement.

 

Tilbygningen er på ca. 500 m2 og rummer skolens nye teaterrum med siddetrappe og scenegulv samt to store kreative værkstedsområder med GrovKrea som et sløjd- og metalværksted og FinKrea som et design- og grafisk værksted. Herudover etableres der et nyt indgangsparti med garderobefaciliteter og med adgang til tagfladen, hvor der fra skolens side er planlagt NaturKrea med læringsmiljøer som bl.a. en Biodome, eksperimentstationer for biologi, geografi og vandmiljø samt en meteologistation.

 

Hos Arkitektfirmaet Faber & Have er vi glade og stolte over, at være en del af dette projekt samt at få lov til at skabe de fysiske rammer for ca. 220 børns skolegang. Vi ser med spænding frem til det endelige resultat.

 

Læs mere om projektet her >

03 | 2019

 

1. præmie - Frelloskolen, Varde


Arkitektfirmaet Faber & Have er utroligt stolte af, at vi i et projektsamarbejde med GPP Arkitekter har vundet konkurrencen om Frelloskolen i Varde.


Frelloskolen bliver en ny 4-sporet skole (0. - 9. klasse) på ca. 10.000 m2 med plads til ca. 900 elever og 80 lærere. Hertil kommer udearealer til ophold, leg og læring samt en storgrad af sammenhæng med det eksisterende Varde Fritidscenter.

 

Projekteamet bestod yderligere af ÅF Buildings Denmark, LABLAND architects, og C. C. Contractor.

 

Læs dommerbetænkningen her >

Læs mere om projektet her >

10 | 2018


News in Nordic Architecture

 

Archipress M holdt den 26. oktober lancering af bogudgivelsen 'News in Nordic Architecture - Textures + Materials' på Dansk Arkitektur Center, BLOX i København.

 

Arkitektfirmaet Faber & Have er repræsenteret i bogen med bl.a. idrætshallen ved Greve Gymnasium og vi er stolte af, at være blevet udvalgt til denne bog sammen med mange andre dygtige arkitektkolleger fra hele Skandinavien.

 

Idrætshallen ved Greve Gymnasium er udarbejdet i et samarbejde med GPP Arkitekter, ISC Rådgivende Ingeniører og Landskab Aarhus.

 

Bogen er netop kommet i handlen og kan købes hos boghandlere eller bestilles via www.archipress.dk.

01 | 2018

 

Indvielse - Idrætshal, Greve Gymnasium

 

Fredag den 12. januar var en festdag på Greve Gymnasium. Rektor Mette Trangbæk Hammer, bestyrelsesformand Ingo Østerskov og borgmester Pernille Beckmann klippede den røde snor over til den ny idrætshal. Herefter kunne begejstrede studerende, lærere og øvrige fremmødte for første gang tage turen over den nye glasgangbro, der forbinder gymnasiet med idrætshallen.

 

Hallens lyse og imødekommende interiør blev straks taget i brug i en skøn forening af takketaler og mangfoldigt idrætsshow, hvor elever, idrætslærere og rektor aktivt deltog i springgymnastik, dans, volleyball, fodbold og kampsport.


Alt sammen demonstrerede dagen potentialet i den nye idrætshal og dens mange brugsmuligheder. Idrætshallen giver også anledning til nye visioner for Greve Gymnasiums fremtid, da de nu er blandt de 20 gymnasier i landet, der har fået særlig godkendelse til at udbyde idræt som studieretningsfag.

 

Arkitektfirmaet Faber & Have er stolte af, at have haft muligheden for at deltage i en skitsering og projektering af denne idrætshal, der vil bidrage til store oplevelser for både studerende, lærere og borgere i Greve - nu og i fremtiden.

03 | 2017


Rejsegilde – Idrætshal, Greve Gymnasium

 

Traditionen tro var gymnasiets kommende brugere, rådgivere, arkitekter og håndværkere mødt op for at fejre rejsegildet.

 

Idrætshallen er næsten helt lukket og isoleringsarbejdet kan færdiggøres, og inden længe beklædes hallens facader med cortenstålplader.

 

Bygningsdelen med omklædningsfaciliteterne og fitnessrum er i øjeblikket ved at blive bygget op i genbrugsmursten og hvid beton.


Totalentreprenøren Q-Construction kunne meddele, at byggeriet stadig skrider frem helt efter planen med ibrugtagning efter sommerferien.

01 | 2017


Stålmontage – Idrætshal, Greve Gymnasium

 

Fundamantet på Greve Gymnasiums nye idrætshal er støbt og den bærende stålkonstruktion er rejst.


Hallens indvendige mål er længde på 42 meter, bredde på 20,6 meter og en frihøjde på 8 meter.

 

Alt går stadig efter planen med en forventet indvielse til skolestart efter sommerferien 2017.

11 | 2016


   1. spadestik - Idrætshal, Greve


   På denne festlige dag deltog bl.a. borgmester Pernille Beckmann, kommunaldirektør Claus Thykjær, bestyrelsesformand Ingo Østerskov og flere af de implicerede parter i byggeriet som entreprenører, ingeniører og arkitekter.


   Herudover var gymnasiet også talstærkt repræsenteret af idrætsklædte elever, idrætslærere samt rektor Mette Trangbæk Hammer.

   02 | 2016


   1. præmie - Idrætshal, Greve


   Vi er glade for og stolte af, at vi sammen med GPP Arkitekter har vundet 1. præmie i konkurrencen om ny idrætshal, fitness,- og studiefaciliteter til Greve Gymnasium.

    

   Projekteamet bestod yderligere af ISC Rådgivende Ingeniører og Landskab Aarhus.


   I projektkonkurrencen deltog følgende øvrige arkitektfirmaer: BBP Arkitekter, Christensen & Co Arkitekter, SWECO Arkitekter og Tredje Natur Arkitekter. Konkurrencesekretær var Arkitekt MAA Flemming Deichmann.

    

   Læs dommerbetænkningen her >   © Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk