SOMMERHUS - KANDESTEDERNE

SOMMERHUS - KANDESTEDERNE



Skitseforslag – Juni 2021



På en naturgrund tæt ved Vesterhavet indpasser dette enkle sommerhus sig i det kuperede klitlandskab ved Kandestederne. Sommerhuset orienterer sig mod lyset og landskabet med en enkel og skarp komposition indeholdende gennemlyst entré og opholdsrum med køkken-alrum henvendt mod en vindskærmet sydterrasse. Soveværelset har landskabskig fra sengen samt lysindfald fra øst. Mod vest er gæsteværelserne placeret med indbyggede alkover og landskabskig mod vest. Fra badeværelset findes direkte udgang mod øst til afskærmet udebruser. I depotrummet mod nord er varmepumpen skjult og integreret i facaden.

Arkitekturen har referencer til det skandinaviske skulpturelle formsprog med brugen af vejrbestandige lodrette brædder af cedertræ, tagpap med trekantlister og træ-alu vinduespartier i farvenuance hentet fra naturen. Overordnet set er der arbejdet med et stort fokus på lys, luft, udsyn, læ, privathed og overdækkede udearealer samt solindfald og indramning af forskellige landskabskig set fra ganglinjer og opholdsområder.




Lokation

KANDESTEDERNE, VENSYSSEL


Arkitekt
FABER & HAVE


Bygherre
PRIVAT


Grundareal
3.007 M2


Bruttoareal
100 M2



© Arkitektfirmaet Faber & Have ApS  |  Dalgas Avenue 40 B  |  DK-8000 Aarhus C  |  CVR: 37277037  |  www.faberhave.dk  |  mail@faberhave.dk